Mid Sem exam !

Nampaknya bulan Februari dah nak sampai ke penghujungnya . oh yeah , suka suka suka * lompat katak* . Tak lama lagi bulan MAC ! tak sabarnya tunggu bulan mac . Tak lama lagi genaplah umur aku 19 tahun . Nine-TEEN . Last age as a teenager . fuuhh , dah tua rupanya aku ni . Tua ke ? *angkat kening ziana zain* Umur je meningkat tapi muka sentiasa baby face . kikikiki . merepek ja fiza nih . maklumlah , sindrom mid-sem exam dah sampai kan .

Guess what , 10 mac dah start mid sem break ! oh yeah , tup tup minggu depan dah start cuti seminggu . Perasaan ? Ehem , suka duka fiza bercampur baur macam rojak campur . Dalam dilema mood cuti n mood exam sebab Mid Sem Exam LEPAS cuti ! fuhh , nampak permainannya di situ ? 
"Wahai sayang-sayangku buku fizik , buku btq dan buku maths , come to mama sayang .Kita balik rumah" 
Yeah ! nampak semangat di situ sebenarnya . Aku nak tebus balik kekecewaan semester 1 yang lepas . Semester 1 lepas aku terumbang-ambing tak reti urus masa dengan baik untuk persatuan dan study . Banyak main-main katakan . Jadi , taknak lah banana fruits two time kan bak kata adnan sempit . Nampaknya , hari-hari aku kena date dengan "sayang-sayangku" 24/7 tip top tanpa leka . kuang kuang kuang *senyum penuh makna* . Amboi fiza , "dating dating" jugak , dating dengan Allah jangan lupa . Pesanan buat semua , even korang busy mana,sibuk menelaah buku yang setebal 5 jengkal , solat jangan lupa . Solat kan penghubung kita denganNya . Jangan lupa juga berdoa memohon kepada Allah agar dipermudahkan segala urusan mengingat dan menuntut ilmu . Jom sama-sama kita amalkan doa ini .

Doa dipermudahkan segala urusan 
Jadi , buat semua yang akan menghadapi exam , tak kira la exam kecil exam besar , jangan takut k . Usahalah sebaik mungkin , jaga hubungan dengan Allah dan manusia , plus jangan lupa doa serta tawakkal kepada Allah .


P/s : Penatnya minggu ni . dah start busy dengan compilation . kuiz berderet-deret dengan tutorial lagi . Stok tudung baru dah sampai . check it out di SHafiza's Bawal Collection




Terima Kasih Kerana Sudi Singgah :3

No comments:

Post a Comment