Ibadah Camp

Keletihan di hujung minggu . Alhamdulillah , Program Ibadah Camp untuk pelajar Biological Science dan Dentist dah habis dah . Boleh tarik nafas lega . Sememangnya memenatkan dengan jadual yang pack . Alhamdulillah , penat-penat pun still bersemangat juga join aktiviti . Fuhh , banyak input and output menarik sepanjang dua hari berlangsung .

Al-kisahnya , program ni memang wajib untuk semua student CFS IIUM before pursue degree ke main campus nanti . Mula-mula datang dengan perasaan berbelah bagi antara paksa dan rela . Cewah , macam cerita novel gitu . Seriously memang tak nak pergi , rasa nak escape je . Tapi , aku try fikir positif , lebih baik habiskan cepat . Kalau lambat nanti tak senang duduk pula . Macam-macam TALK , GROUP SESSION dilakukan . Kebanyakannya tentang leadership . IIUM want to produce a better quality of leader for the sake of ummah . Not a so-so leader but TIP TOP leader . So far so good lah , hati pun bolehlah terima dengan ikhlasnya . Group-mate pun sporting , takdelah muka kelat semacam . *ampun yer * hehe . Nasib baik dapat makanan free sepanjang program . Dapatlah jadi pengubat hati yang tersepit antara paksa-rela ni . Kan bagus dapat makanan free hari-hari , takdelah aku duk berkerut fikir pasal duit yang duk asyik surut je ni .

Bila habis je program , balik bilik , gedebushhhh terlentang tidur . Lenanya tak terkata , agak-agak kalau baling bom pun tak sedar kot . Teruknya fiza kalau tidur . haha . Jangan kata aku tak ambil lesson dari kem tu . Ada lah juga yang tarik perhatian aku especially part bisnes tu , apa lagi . Blink blink la mata aku dengan duit . Nampak sangat kan cik fiza ni mata duitan ? haha , just kidding . Ibadah Camp ni senang kata menarik dan banyak input and output berguna yang boleh kita apply dalam kehidupan . Nak merasa pengalaman ? Sign up lah untuk jadi salah seorang student CFS IIUM PJ , comfirm korang dapat rasa . hahaha . Sorry lah tak upload picture group-mate yang super duper gempak dan kenangan time ibadah camp . Sememangnya handset cik fiza ni duk keletung keletang jatuh tak habis-habis . Ganasnya hai diriku ini .



P/s : Sedang berkira-kira nak kumpul duit beli HTC . Fuhh , a long way to go
Terima Kasih Kerana Sudi Singgah :3

1 comment: